Locatie

Maarssen, NL

Functie

uitbreiding woonhuis

Fase

opgeleverd, april 2011

Opdrachtgever

particulier

Omschrijving

Vanwege gezinsuitbreiding ontstond bij de opdrachtgever de wens de bestaande patiowoning uit te bouwen. Het platdak van de woning biedt ideale mogelijkheden om de eerste verdieping met een extra kamer te voorzien. De opdrachtgever was erop bedacht dat niet alleen aan de ruimtelijke eisen voldaan wordt maar ook aan het uiterlijk van het gebouw aandacht besteedt wordt.

Er is voor een eigentijdse vormgeving gekozen, die niet in concurrentie staat met het bestaand. De nieuwe indeling van de verdieping wordt weerspiegeld door de verspringende gevel. De dakopbouw refereert door de horizontale belijning in de gevel aan de spekbanden van de bestaande gevel en blijft toch duidelijk als ‘nieuw’ ter erkennen.