n.t.b.

wonen / werken

schetsontwerp

030ARCHITECTEN ism ARC architekten en Van Zuilen Constructieadvies

Individuele kavel
Er is gekozen voor een basiswoning die maximaal aan te passen is aan de wensen van de individuele koper.
Van de vijf variabelen – breedte, hoogte, dakvorm, gevelindeling en materiaal – wordt alleen de breedte van de woning vastgelegd en daarmee de minimale oppervlakte bij aanvang. De overige vier variabelen zijn wél te kiezen per kavel/woning. Deze ruime keuzevrijheid bepaalt de uiteindelijke verschijningsvorm en uitstraling is vooral afhankelijk van de beeldregieplan en de wensen van de koper.

Als belangrijkste uitgangspunt wordt de grote flexibiliteit gezien, die vooral de bruikbaarheid en het uiteindelijke woongenot positief beïnvloedt.

Segmenten
Er is een sterk sprekend basiselement ontworpen, van waaruit de rest van de woning samengesteld kan worden, afhankelijk van budget en ruimtebehoefte.
Na de keuze voor de basiswoning is deze namelijk uit te breiden per segment van 3,50 x 3,50 x 3,50 meter (12,25 m2). Vanuit de basis van 110 m2 is uitbreiding tot ca. 220 m2 (deels zelfs nog meer) mogelijk, zonder aanpassingen aan de fundering. De begane grond is in basis 7,00 x 10,50 meter, waarbij de diepte van 10,50 m te vergroten is tot 13 meter. Op de verdieping is een basis aanwezig van 3,50 x 10,50 m.

Daarmee zijn feitelijk alle denkbare plattegronden en oppervlaktes mogelijk.
De woning kan volledig meegroeien met de veranderingen bij de bewoner. Is er gezinsuitbreiding op komst, dan is het eenvoudig één of meerdere elementen van 12 m2 toe te voegen, boven achter of naast de huidige bebouwing.

Ook krimpen is uiteraard een optie. De woning is daardoor 100% levensloopbestendig. Bij het ouder worden wordt wellicht de wens om gelijkvloers te wonen groter. In het concept is dit dus mogelijk. Een volledig woon- en leefprogramma kan op de begane grond gemaakt worden, ook achteraf.

Ook het werken aan huis is in dit concept eenvoudig. Door extra segmenten toe te voegen is een werkplek, praktijkruimte, ontvangstruimte o.i.d. snel gemaakt en later eenvoudig weer te verwijderen of aan te passen voor een andere functie.