n.v.t.

woonhuis

studie (september 2010)

n.v.t.

Het type ‘herenhuis’ is ontwikkelt voor een vrije kavel dat in noord zuid richting is georiënteerd en daarmee ideaal aansluit op de methodiek van passief bouwen.
Het ontwerp is een modern passiefhuis met grote ramen en overstekken aan de zuidgevel. De laag staande zon met haar warmte-instraling wordt in de koudere periode van het jaar gebruikt om de woning warm te houden zonder extra bij te verwarmen. De extreem goede isolatie van een passiefhuis houdt de warmte dan ook optimaal vast. In de zomerperiode staat de zon hoger en voorkomen de overstekken een te sterke opwarming van de binnenruimtes.
De noordgevel daarentegen is meer gesloten om de warmteverlies te beperken.

Bij het bouwen van een passiefhuis moet er rekening gehouden worden met het plaatsen van een warmteterugwin-installatie (WTW installatie) om tijdens de luchtverversing zo min mogelijk warmteverlies te hebben. Bewoners mogen ook met een WTW installatie op elk moment de ramen gewoon openen en worden dus niet beperkt in hun leefgewoontes.

Het ontwerp wil laten zien dat een passiefhuis een ideaal woonhuis kan zijn en plezier geeft voor het hele gezin en het portemonnee.