Locatie

Barneveld, NL

Functie

wonen, vrijstaand woonhuis

Fase

opgeleverd januari 2014

Opdrachtgever

particulier

Omschrijving

De particuliere opdrachtgever wil met blik richting toekomst het woonhuis zo aanpassen dat er een extra slaapkamer met badkamer op de leefverdieping (begane grond) bijkomt.
Hiervoor zal de huidige garage plaats maken voor een uitbouw die door een verbindingsdeur in de woonkamer ontsloten wordt.
De oude eikenboom in de tuin zal worden behouden en is daarmee maatgevend voor het ontwerp. Het ontwerp houdt verder rekening met een mogelijke functiewijziging naar bijvoorbeeld ‘kantoor aan huis’ voor een eventueel volgende bewoner.

De stijl van het bestaande woonhuis is leidend voor ontwerp en materialisatie van de uitbouw. De kozijnen en de detaillering zijn echter modern uitgevoerd en laten daarmee op een subtiele manier het verschil tussen bestaand en nieuw zien.